Välitystuomioiden täytäntöönpanoa koskeva kielto

TIEDOTE 29.6.2018

 

Välitystuomioiden täytäntöönpanoa koskeva kielto

 

Helsingin käräjäoikeus on antanut tänään 29.6.2018 päätöksensä Morenia Oy:n hakemaan välitystuomioiden täytäntöönpanon kieltämistä liittyvään asiaan.

Käräjäoikeus kieltää annettujen välitystuomioiden täytäntöönpanon vastapuolia kuulematta täytäntöönpanon kieltoa koskevan pyynnön käsittelyn ajaksi.

Välitystuomioiden pysyvä täytäntöönpanokielto käsiteltäneen muutaman kuukauden sisällä.

Morenia Oy haki saneerausmenettelyyn johtaneiden välitystuomioiden täytäntöönpanon kieltämistä Helsingin käräjäoikeudelta, kunnes välitystuomioiden kumoamiskanne on käsitelty. Käsittely pidetään näillä näkymin syksyllä 2018.

Toimen tarkoituksena on pyrkiä jatkamaan yrityksen yli 20-vuotista kannattavaa liiketoimintaa, turvata ammattitaitoisen ja sitoutuneen henkilöstön työpaikat sekä jatkaa Morenian ja sen yhteistyökumppaneiden kannattavia liikesuhteita.

Morenia Oy on Suomessa ja Itämeren alueella toimiva osakeyhtiö. Morenia Oy jalostaa ja myy maa- ja kallioperän aineksia sekä niistä valmistettuja tuotteita vuositasolla noin 3 miljoonaa tonnia. Liikevaihtomme oli vuonna 2017 noin 10,5 miljoonaa euroa.

 

Lisätietoa antaa:

Toimitusjohtaja Tapio Maijala